KuChNiA

Wigilijne Ciasta

名I﹗ECZNA CHAΘA TWAROGOWA

名I﹗ECZNA CHAΘA TWAROGOWA

 

SKxD NA 16 PORCJI:

·        70 g rodzynków

·        50 ml rumu

·        1 laska wanilii

·        50 ml mleka

·        450 g m彗i pszennej

·        torebka budyniu waniliowego

·        1 proszek do pieczenia

·        150 g mas豉

·        150 g cukru pudru

·        2 jajka

·        250 g mi瘯kiego twarogu (chudego)

·        mas這 i m彗a krupczatka do formy

·        cukier puder do posypania

 

1. Rodzynki zalewamy rumem i odstawiamy do nasi彗ni璚ia. Mi捫sz z laski wanilii mieszamy z mlekiem. M彗 przesiewamy wraz z budyniowym proszkiem i proszkiem do pieczenia.

2. Mi瘯kie mas這 ucieramy z cukrem. Ucieraj帷, dodajemy jajka, twaróg i waniliowe mleko. Na koniec m彗 i rodzynki. Mieszamy.

3. Przygotowan form, najlepiej o kszta販ie cha趾i, nape軟iamy ciastem i wstawiamy do nagrzanego do 150 C piekarnika. Po 20 minutach pieczenia przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i dopiekamy jeszcze oko這 30 minut.

4. Gotow cha趾 lekko studzimy w formie. Wyjmujemy i przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.