KuChNiA

Wielkanocne Potrawy

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI

 

SKŁADNIKI:

·        6 jajek

·        6 pieczarek

·        mała cebula

·        4 łyżki majonezu

·        4 łyżki keczupu

·        2 gałązki natki

·        1-2 łyżki masła

·        parę liści sałaty

·        przyprawy (sól, pieprz)

·        pomidor

 

1.    Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Obrać, przekroić na pół, ściąć nieco spodu, by się nie przewracały, wydrążyć żółtka. Natkę, sałatę i pomidor umyć, osuszyć. Pomidor pociąć w ósemki.

2.    Pieczarki oczyścić, następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Rozgrzać masło, zeszklić cebulę, wrzucić pieczarki, usmażyć, ostudzić. Żółtka i pieczarki rozgnieść widelcem. Dodać połowę majonezu i keczupu, doprawić solą i pieprzem, wymieszać.

3.    Masą napełnić jajka, ułożyć na półmisku. Na każde nałożyć majonez i kroplę keczupu. Udekorować natką, sałatą i pomidorem.